Pages

Clicks Please

Tuesday, March 9, 2010

HDR dan Dave Hill ( Edit Picture GUne Photoshop)

Okeh..entry kali ni tentang HDR.
Korang tahu ke hdr tu ape?
HDR itu adalah High Dynamic Range
Gambar yang anda edit itu akan nampak lebih cantik dan lebih sharp.
contohnye seperti gambar yang telah di edit oleh seorang otai photographer bernama Dave Hill.


Untuk penampakan yang lebih bagus silalah tengok sendiri kat website beliau



Okeh..aku pun nak try gak kn wat teknik HDR ni. So inilah hasilnye..

Yang sebelah kiri gambar original dan sebelah kanan telah di edit.
aku letak gambar ni supaye korang nampak perbezaannye.

Ini gambar original

 Yang ini pic edit guna teknik HDR

pergh sangat buruk la gambar ini

Haa..amacam ok x?
So, sape nak tutorial cakap kat aku ye..
wat mase ni aku xde mase nk update blog tutorial..sbb keje nk wat entry tutorial ni byk..
kalau ade free time leh la update..hehee..

Silalah Komen Gambar2 ni ye

7 ♥ cHenta:

PrinCe_TopEx said...

smart n cntik pix editing hdr tuan pnye blogg..:)

Emora Valeria said...

peminat dave hill!suke hdr.hehe

Ema Teddy said...

Prince_topex:
tp tu cam x menjadi sgt la..
anyway terimas..

Emora:
yes..i like style Dave Hill ..x tahu camne dia edit hdr jd cantik mcm tu..lighting pun cun

HEMY said...

ko save la step tu as action dlm PS..then kalau ada yg nk ko leh jual or bagi...ehehehe..

davehill ni mana yg tak berapa sharp leh tolong kasi cantik

Ema Teddy said...

hemy: sape la yg nk beli..hee

NUNU EERA said...

not bad..keep it up..

Ema Teddy said...

Nunu :
ya...thank u...hehe...still study to be better..