Pages

Clicks Please

Wednesday, January 6, 2010

Kisah Geng Orange - buah oren kah?

20/10/09

Geng Orange?Sape geng orange ni? Famous sgt ke?Nape aku tak pernah dengar pun geng buah limau ni..Yang aku tahu aku memang suke makan buah limau nih ngan yang aku tahu citer geng bas sekolah tu je....Heheh…Kisahnya macam ni…Tadi siang aku mendapat satu sms dari no yang tak dikenali. No nya bermula dgn 017 *****17. Aku xmo la bagi penuh no tu coz kesian kat ownernye tuh. So, korang nak tahu citernye…sila baca sms yang dh ditaip semula oleh aku kat bawah ni. Macam tu lah perbualan aku ngan budak geng Orange tu. Dia ni mengaku yang dia ketua geng Orange ni,..Alahai macam kanak2 je…So ikutila kisahnya kat text bawah ni.


Ketua Geng Orange : Ai shah.Still u remember me?Sorryla da lma x contact ko, aq bru je bli no ni tghari tdi. Ko wat pe skang ni ha.

Ketua Geng Orange : Shah, ko mrh kat aq lgi ke sbb aq nak kuar dri geng 2. Kalo ko mrh kat aq ckp. X dala aq nak ssh pyh lgi nak kwn ngan ko.k.sory

Aku : Sorry beb u msg wrong num.

Ketua Geng Orange : Ni bkn shah ke?Ni aq la ila. Geng orange.

Aku : Nob. I’m not shah.

Ketua Geng Orange : Ala tpula.ko mesti kwn die kan.

Aku : Bknla. Bile mase aku knal sh.

Ketua Geng Orange : Tpula.xkan x knal kot. Ni kan no die.

Aku : Ni bkn no dia. Ko slh no.

Ketua Geng Orange : Mne ko taw?xpela, ko ckp jela kat die yg ktua geng die kirim slm.kan snang. Ckp nama dia illa.

Aku : Ko dak mane?ko dah slh no la wei.

Ketua Geng Orange : Ckp jlah, bdk tingkatan.dye tawnye sbb aq yg amik dye msk geng aq. Kta die, gang orange. K

Aku : Stubborn.lantaklaa..

Ketua Geng Orange : Amboi, sdapnya ko ckp aq dgil. Ko kirim slm jela kat die. Aduih ko ni.

Aku : Sbb ko dah slh no. Aku lngsng x knal shah. Geng limau lah. Whatever la wei.

Ketua Geng Orange : Woi, jgn ko memadai nak ubah geng aq. I say orange not limau. It different meaning u now. Geng aq t’mashur taw. Suma org ska ngan geng aq taw x.

Ketua Geng Orange : Why u don’t reply me? Ei dah la, ko kirim slm je la kat die. Pas 2 aq xkan msk campur lgi hal ko

Aku : Geng ape?kongsi gelap ke?haha..

Ketua Geng Orange : Cis, sungguh x pdn ayat ko. For yor information, my gang are the best at the school. If teache give me a gang, it meaning,aq kna handle diowang. Ar u understand. Klu x phm gak, meh cni biar aq phmkan nak! Prangai cam hampeh.aq ktua gangster.ko taw.

Aku : Aku pedulik ape ngan gangster pekejadah tu. Bangge sgt ngan hal2 dunia ni. X bwk kemane pun.

Ketua Geng Orange : Taw pun.aq cma tgkkan keadilan je. Ko ni ada otak pun x piker. Apa kejadahnya tuhan bg kau otak. Orange 2 b’makna sahabat sjati. Bkn gangster. Pebenda la ko ni.

Aku : Dahtu?ko pun satu jgk x reti bahase. Aku ckp ko slh no. Tp ko x reti bhse gak. Nk gak suh aku kim slm kt shah tu.

Ketua Geng Orange : mmgla.kalo cam 2, mstilah shah anggap aq x knang bdi dye. Nak nama gang orange. X ke shbat baik 2. 2 pun x phm phm ke?

Aku : Haha ko ni pe la. Aku melawak je ckp geng kongsi gelap. Ye ar teruk sgt. Ko ni angau ngan bdk name shah ke?sape name ko?ila! nanti kalau aku jmpe sape2 yg namenye shah kt tepi jln aku kim la slm ko tu ye. Puas ati x?umo ko bape?

Ketua Geng Orange : ko spe nak amik tau hal aq. Don’t 2 be a crazy person can. Aq x angaula ngan bdk shah 2. Aq kwn die sjak tadika gi. Kotau. Jgn suka ati ko je nak kirim slm aq kat bdk jalanan. Ko ckp aq spa? Ko 2 spe

Aku : Ko ni mmg btl2 bangang la. Ckp pun x btl…dahla buang mase aku je. Jgn nk msg kt no nil g ye. Bdk oren.

Ketua Geng Oren : wei lu sapa mau bilang gua bangang.emangnya gua akan b’diam diri. Enggak. Lu lihat nanti. Ya.awas lu.

Aku : La indon ke?polisi tangkap org gila ini..mmg tak reti bhse btlla kamu

Ketua Geng Orange : prangai ko mmg cam siot taw x.Pduli ape aq.aq taw ko kirim slm kat shah. Ko taw x?jgn ingat ko blh lpas cam 2.

Aku : Aku x tahu plak sape shah sape ila, ape geng orange tu. Yg aq tahu aku mmg suke mkn buah orange. Haha

Ketua Geng Orange : ko pikir lwk la. Jgn jdi org bodoh leh x. prangai jgn nak cam siot. 1 lgi, yg ko mkn 2, x layak dpt panggilan orange ko panggil limau je la k. ckp ngan spa yg ska mkn buah 2 k.

Aku : Orange tu in English la. X skolah ke?

Ketua Geng Orange : Sbb 2la aq kta korang x lyk panggil orange. Just panggil limau je la. Limau tu nma x best. Aq nak taw , bile ko kirim slm kat shah.

Aku : Tgu aku knal sape shah tu bru aku kim slm. Ko ni mmg x btl agaknya..hmm. Pyh btl la nk bg ko phm.

Ketua Geng Orange : Agaknya lu sinting ya. Gua mau ckp.kirim slm kat shah. Gua nggak pikirin gi mana caranya.

Aku : Lu yg sinting. Gila. Bagero.


Actually aku tak tahu bape umo ketua geng orange ni dan dia ni orang ape sebenarnya. Tapi, yang pastinya dia ni mesti orang giler mane ntah sesat hantar sms kat aku. So, ape pendapat korang?adakah korang sependapat ngan aku. Aku telah mereply sms seorang gila dan x reti bahase. Bila aku review balik sms dr budak ni…aku rase nak gelak terguling-guling. Hahaa…klaka laa…dahla x reti bahase…seboleh-boleh nak suh kim slh kat shah…sape shah tu?aku xknal pun.


P/s : Rajin btl aku taip semula sms dr hp aku..hahah...

6 ♥ cHenta:

Irtiyah said...

Salam
Tak leh tahan. Memang lawak. Gigih ya awak layan budak ni. Dari ayat dan ejaan.. macam budak sek menengah.

Macam tak wujud je geng oren ni. Dia saje reka2 sebab dia boring kot. Agaknya la.

Heehee tapi memang lawak.

Kaizo Teddy said...

Salam juga,

Mmg budak mentah tu...dia menipu je..saje nak kenakan...sebenarnya ade lagi msg dia...byk...pastu leh lak cakap putar belit.Sekejap dia ngaku dia pompuan sekejap lelaki. siap kuar ayat bahase indon agi..mcm2 dia sms..geram btl..saje je nak wat org marah. Pastu last2 dia yang sakit hati..haha...padan muke dak tu. nak cari pasal agi.:))

sukiminna said...

haha..klu aku buat bodo je..smpi dia tepon aku, then baru aku angkat layan kasi abes kredit dia.klu mesej dia buang duit aku je.hahaha
gilew gilew..

Ema Teddy said...

sukiminna : hmm..aku pantang btl kalau ade yg kacau ketenangan hidup aku..rase geram cam nk hempok je ngan coconut kt dak tu. Nak cri gadoh je.

gelarezz said...

kelakar gila..
english bdk tu lagi tak bley blah..hahahaha
tergolek2 gelak baca entry neh..hehehe

Ema Teddy said...

gelarezz: tu ar pasal..hehe..
ade byk lagi sms bdk tu. tp mls nk taip balik coz dh sampai kutuk2. budak tu pun dah panas hati dh pun. last2 dia give up. hehe.