Pages

Clicks Please

Thursday, January 7, 2010

my 1st charicature- Sila komen



Cuti sem kali ini ternyata membosankan sangat...hmm..bila lah nak habis cuti sem nih. Semalam aku punyelah bosan. Tapi, nasib baik semalam mood aku and semangat aku nak melukis timbul semula. So, aku pun fikirlah nak lukis ape. Mula-mula tu ingat nak lukis chibi je. Tapi, asyik muka chibi je yang aku boleh lukis tak best jugakkan. So, aku cuba lah wat research tentang karikatur ni. Tup..tup..aku leh bersemangat lak nak wat digital karikatur. So...itulah hasilnya. Satu hari aku habiskan mase untuk trace my head n mr.fuzzy head..wah..tapi hasilnya ok jugak tuh..Lepas ni aku nak wat face kawan2 aku lak..hehehee..macam mane lah agaknye muka2 diaorang nanti bila dah dikatunkan..

Software : Adobe Illustrator

Nota tgn : Actually ni post entry yg lame..haha..mase cuti sem lepas kot. Bukan cuti sem ni punye. Nak mintak sesape yang blogwalking kat sini komen psl gambo ni.

4 ♥ cHenta:

Armyrule said...

pergh, cemerlang sungguh karya ko...terbaik dr ladang

Ema Teddy said...

Armyrule: maybe kalau ai ltk pic orinye baru nmpk beza kot. hiks

Liyanaa. said...

comell :P

Ema Teddy said...

Liyanaa : oyeahh..mmg cumelkn..hiks.