Pages

Clicks Please

Wednesday, June 23, 2010

Pullips, Dal, dan Taeyang. Ape tu?

Wahhhhhhhhhh.....kawaiiiiiiiiiii.......1st sekali memang aku nak menjerit je lepas tengok doll2 yang cute ni. Haa kalau korang nak tahu. Hari ni aku nak kongsi berkenaan satu benda ni....sangat comel giler...aku dah jadi fanatik plak tengok benda ni sebabnye aku ni memang suke ngan benda2 yang comel ni. Selame ni aku tak tahu pun benda ni name nye ape.... hari ni baru aku tahu nama benda ni rupa2nya adalah pullips. Hehe..korang masih blur2 ea.....mesti tak dapat cam lagi ape benda yang aku maksudkan tu kan?..jom tengok kat sini ni....



Ini lah dia Taeyang, Pullips dan Dal



Sedikit sejarah boneka Pullips, Dal dan Taeyang

Pullips ni adalah sebuah seekor  sebiji boneka koleksi fashion yang dicipta oleh Cheonsang Cheonha  di Korea Selatan pada tahun 2003. Pullip memiliki kepala besar yang disambung pada badan plastik, dengan mata yang boleh mengubah kedudukan dan Mengedipkan mata. Memang bestla untuk photography nih. Sebab patung ni boleh buat pose macam2. Ni yang aku suke ni. Selepas keluaran boneka pullips ni, ada beberapa barisan karekter lagi ditambah iaitu Taeyang dan Namu sebagai boipren pullips ( ingat manusia je ke nak ade pasangan, boneka pun ade tau). Pastu ade pulak dicipta adik perempuan Taeyang bernama Dal ( asih..macam kacang dal pun ade namenye ni. Hehe..) dan Byul sebagai rakan sebaye Dal.

Boneka-boneka ni besar jugak ye..aku ingatkan kecik je. Saiz boneka ni termasuk kepala yang besar tu tingginya 12 inci. Besar tu... Pastu kalau kat luar negara aku tengok harganya pun dah mahal. Ade yang USD 99 dan lebih. kalau guna RM lagi mahal kot. Tengok boneka ni memanglah cute, geram je tengok. Tapi kalau nak beli dengan harga RM 500++ fikir 2, 3 kali gak la. Tapi, boneka ni kalau buat amik gambar memang cantik. Meh kite tengok lagi gambar2nya.

ni version Hello Kitty punye. Comelkan?


Hmm..lagi yang menarik tentang boneka ni. Rambutnya boleh tukar-tukar. Siap ada rambut palsu lagi tu. Baju, kasut semua aksesori boleh ditukar-tukar.

ni adalah mata pullips. Leh tukar2 kaler..macam contact lens plak kn..So, ada tak diantara yang baca entry blog ni yang ade dolly ni? Meh la share2 story. Kat mane beli? Aku pun nak beli juga. Tapi, kalau dah banyak2 sangat boneka yang macam ni. Seram juga ye...

Jom g tengok kat website ni. Korang boleh tengok set2 yang disediakan untuk boneka pullip ni.



Rozen Maiden Kanaria Pullip Fashion DollPullip Dal Cinnamoroll Sanrio Fashion DollPullip Chelsea 12"Pullip Horizon h.Naoto Fashion Doll

2 ♥ cHenta:

shafiq said...

takut pulak tengok patung ni. huhu.


My latest entry : Perbezaan Antara Caps Lock OFF Dan Caps Lock ON

Ema Teddy said...

@shafiq :
yup..kalau dah banyak2 tu seram gak tengok...