Pages

Clicks Please

Friday, May 14, 2010

1st Time dalam hidup aku buat robot transformer

Salam Semua Pembaca Blog Tegar,

Sebelum ni aku ade tulis blog pasal projek transformer kan...Kali ni, aku nak kongsi macam mana terciptanya sebuah robot yang leh ditransformkan...hehe...terrer tak aku? aku seorang perempuan telah berjaya menyahut cabaran lecturer aku En.Azwan untuk membuat 1 robot transformers yang boleh bertukar bentuk dan bergaye..Tapi, lecturer aku punye robot lagi gempak arr...sebab dia buat untuk dijual...

So, sila lihat gambar2 berikut supaya anda semua lebih jelas dengan ape yang aku cerita nih...

ini adalah brick game ( sebelum di kerat-kerat )

ini brick game yang telah di kerat-kerat

part2 robot yang aku gunakan untuk jadikan robot baru

Setelah di kerat-kerat, di gam, di skru semua part2 yang perlu.....maka terhasillah sebuah robot yang baru..Jeng..jeng..jeng.......

Ini keadaan sebelum di spray..

Sabar...sabar....belum lagi nak tunjuk yang real punye transformers....hehe....Jeng..jeng..jeng.....



Ini bentuk alternate mode

Ya...aku tahu figure robot ni tak sempurna....tapi xpe...at least aku berjaye gak menyiapkan robot ni walaupun ade problem- kepala robot x leh masuk habis..haha ;p

Inilah dia robot transformers aku....amacam hensem x?

Kami, lecturer kami dan robot2 kami masa final presentation advance figure design

Note : Rase puas hati sebab dapat buat robot transformers sendiri....leh berdiri, leh posing dan leh transform agi....hahaha...gumbirenye aku....

8 ♥ cHenta:

kyo_9 said...

pergh.. kreatif tuh~
err, hang pon join program ke Jpon ke??

AiZ said...

wah wah smartnye... dah lama aiz teringin nak buat juga... buat satu bleh? ^___^

Ema Teddy said...

kyo:
iskh...xla...ni untuk assignment kampus je..

Aiz:
hehe..tu la...dh jadi pun robotnye...igt kalau ade free time nk try wat lg yg better sket...yg tu 1st try la..

sillyloo said...

kreatif n inovatif buat kat den satu robot :p

HEMY said...

peh.syok gak sekali sekala layan camni

Ema Teddy said...

sillyloo:
hehee...nk suh wat?...bapew nak byr...kikikikii

hemy:
try la buat...he3...mmg mencabar buat robot ni..

nuriz said...

wah kagumnye. kreatif la. tgk kat u tube rubber ban plane jepun tu mcm teringin nak wat tapi tak jadi2 huhu

Ema Teddy said...

nuriz:
x salah mencuba sesuatu yang baru...leh uji kemampuan dan kesabaran kite..